Vacature Programmaontwikkelaar

De Achterhoekse Bibliotheken zoeken een Programmaontwikkelaar voor het project Leren voor je Werk!

Laaggeletterdheid en een gebrek aan digitale vaardigheden vormen een grote belemmering voor een actieve rol op de arbeidsmarkt. Steeds meer complexe digitalisering zorgt ervoor dat wie niet goed mee kon komen, steeds verder achterblijft. De komende jaren zullen werkgevers hun (productie)processen steeds verder digitaliseren en daarmee stijgt de behoefte aan medewerkers die daar mee om kunnen gaan. Digitale vaardigheid wordt daarmee steeds belangrijker om de stap te kunnen maken naar participatie op de arbeidsmarkt.

De opdracht
De Achterhoekse Bibliotheken werken samen met de arbeidsmarktregio Achterhoek om werkgevers te ondersteunen bij het bestrijden van (digitale) laaggeletterdheid. De samenwerkingspartners gaan een projectleider regionale werkgeversaanpak aanstellen die contact legt met ondernemers. Samen met deze projectleider stem je af met welke werkgevers je contact legt om een aanbod op maat te maken.

Welke specifieke scholingsbehoefte hebben zij in het kader van bedrijfsspecifieke software die gebruikt wordt bij het primaire productieproces, of voor andere zaken zoals het raadplegen van personeelsdossiers of het kunnen behalen van online certificaten? Op basis van de behoefte van werkgevers koop jij cursussen en trainingen op maat in, of je ontwikkelt een passend aanbod. Het doel is om binnen een jaar tussen de vijf en acht bedrijven te hebben geholpen. Ook verzorg je binnen circa vier bedrijven een training om een netwerk van collega-buddy’s op te zetten.

Wie zoeken we?
Voor deze opdracht zoeken we een betrokken en gedreven docent of ICT-deskundige die in staat is op het gebied van basis-digitale vaardigheden naar “de vraag achter de vraag” te kijken en op basis van deze informatie in staat is concreet aanbod te ontwikkelen in antwoord daarop. Je bent zakelijk en klantgericht en weet vaart te maken waar dat kan. Je spreekt de taal van werkgever en werknemers en je kunt je snel verdiepen in het bestaande aanbod op het gebied van digitale vaardigheden.

De organisatie
Je opdrachtgever is een stuurgroep bestaande uit bibliotheekdirecteuren van de Samenwerkende Bibliotheken Achterhoek. In de stuurgroep zit tevens een vertegenwoordiger van het Graafschap College en de projectleider werkgeversaanpak vanuit de Arbeidsmarktregio Achterhoek die het eerste contact met werkgevers legt en de standaard-trainingen aanbiedt.

Er is een projectgroep bestaande uit de regionale projectleider vanuit de Arbeidsmarktregio, de regionale taalhuiscoördinator en de lokale taalhuiscoördinatoren van alle Achterhoekse Bibliotheken. Jij vervult daarin de voorzittersrol.

Wat bieden wij?
Wil je dit project als zzp-er aanvaarden? Dan bieden wij een projectaanstelling van in totaal 1150 uren voor een tarief van €60,00 ex BTW per uur. Ook is het mogelijk voor de duur van het project in dienst te komen bij Bibliotheek West-Achterhoek (penvoerder namens de Achterhoekse Bibliotheken). De functie valt dan binnen salarisschaal 9 (max. €4241 bij een fulltime aanstelling), CAO Openbare Bibliotheken. De omvang van de aanstelling is bespreekbaar, je kunt uitgaan van circa 28 uur per week voor een aanstelling van 44 weken tot het einde van 2023. Je gaat bovendien aan de slag in een ambitieus en betrokken team, waar jouw kennis heel erg welkom is!

De procedure
Nadere informatie over de functie kun je krijgen bij Wieb Broekhuijsen, 06-14045977 of via onderstaand mailadres. Graag ontvangen we je sollicitatie met motivatie en cv uiterlijk 5 februari a.s. Je kunt dit versturen door onderstaande knop te gebruiken.

De gesprekken vinden plaats op 13 en 15 februari.